Ripple(XRP) toegevoegd bij BTC Direct

Ripple

Nieuwe coin toegevoegd, wij handelen nu ook in ripple (XRP)!

Goed nieuws, wij handelen vanaf nu in ripple!

Wat is ripple?

Het bedrijf Ripple ontwikkelde in 2014 de gelijknamige cryptocoin. De cryptomunt ripple wordt afgekort met XRP. De munt is heel erg populair, alleen bitcoin en ether hebben hebben een hogere ranking op coinmarketcap. Het grote verschil tussen XRP en bitcoin is dat XRP niet gemined wordt. Het bedrijf Ripple beheert de uitgave van nieuwe XRP. Elke maand komt er 1 miljard nieuwe XRP op de markt.

Open hier een gratis account bij BTC Direct

Praktische informatie

Net als elke andere munt beheer je XRP met een wallet. Er zijn verschillende wallets om de cryptomunt in op te slaan. Wij raden de online wallet Gatehubaan. Een online wallet open je vanuit je browser. Heb je nog geen wallet maar wil je wel XRP beheren? Volg dan dit stappenplan:

  1. Ga naar de homepage van Gatehub klik rechtsbovenin op Sign Up.
  2. Vul je e-mailadres en gewenste wachtwoord in.
  3. Je krijgt meteen een recovery key. Bewaar deze goed! Met deze key kan je altijd in je wallet, zelfs als je je wachtwoord kwijt bent.
  4. Je ontvangt een e-mail van Gatehub. Kies voor Activate Account.
  5. Gatehub vraagt je of je als individual of als company een wallet aanmaakt. Kies wat voor jou van toepassing is.
  6. Kies het juiste land is en vul je telefoonnummer in. Je ontvangt een sms ter bevestiging.
  7. De volgende stappen zijn optioneel. Wij raden wel aan om de 2FA beveiliging te activeren. Daarvoor heb je de app Google Authenticator nodig.
  8. De wallet heeft nu een ripple-adres voor je aangemaakt. Dit adres vind je als je in het menu kiest voor wallet. Een adres ziet er bijvoorbeeld zo uit: rHEPXCu9AuLKpx6qaK8k6CeDo2XTY1dQKQ.

Houd er rekening mee dat je pas XRP vanuit je wallet kan verzenden als er minimaal 20 XRP in zit. Ook zie je het aantal XRP in sommige wallets pas bij een minimum van 20 XRP. Je hebt dus altijd een reserve nodig.

Ontvangstadres en destination tag

  • Koop je XRP bij ons en stuur je die naar je persoonlijke wallet? Dan hoef je alleen een ontvangstadres in te vullen. Er wordt op ons orderformulier ook gevraagd naar een destination tag maar die hoef je niet in te vullen.
  • Koop je XRP en stuur je deze direct door naar een exchange (zoals Binance)? Dan is er geen minimum van 20 XRP waar je rekening mee hoeft te houden. Je maakt namelijk gebruik van de algemene wallet van die exchange. Daarom vragen wij op ons orderformulier ook naar je destination tag. Door die tag weet de exchange dat je gekochte ripple ook werkelijk van jou zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *